Bereikbaarheid oplaadpalen gegarandeerd voor de poolauto's

04 feb

In 2013 is het aantal elektrische auto's flink toegenomen. Vooral het aantal plugin hybrides is flink toegenomen, mede door fiscale stimulering. De bezetting van de oplaadpalen in de Paleiskwartiergarage is daardoor te hoog. We hebben voor dit bereikbaarheidsprobleem is samenspraak met de gemeente een oplossing gevonden.

De oplaadpalen worden specifiek gereserveerd voor onze poolauto's. Bij de palen worden de kentekenplaten van de auto's aangbracht, samen met de bord dat duidelijk maakt dat andere voertuigen daar niet mogen staan. Dat betekent dat de paal exclusief voor de poolauto bereikbaar is. Daarmee worden alle andere elektrische voertuigen geweerd. Bijvoorbeeld ook hybride auto´s, die hebben niet perse een laadbeurt nodig om weer thuis te komen. Onze poolauto's zijn wel helemaal afhankelijk van de oplaadpalen.

Bovendien staan er soms fossiele (brandstof)auto's bij de palen geparkeerd. Om het onderscheid met vakken voor brandstofauto's te vergroten wordt de vloer bij de parkeervakken bij de oplaadpalen groen gespoten en van een e-logo voorzien.

Met deze maatregelen zal de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van ons poolsysteem sterk verbeteren.