Fiscale bijtelling bij privegebruik

03 feb

De poolauto´s van Paleiskwartier Elektrisch zijn bedoeld voor zakelijk gebruik. De medewerkers kunnen vrijelijk de auto´s gebruiken voor zakelijke ritten. Na overleg is incidenteel ook woon-werkverkeer toegestaan. Maar er is ook een bijtelling....

Het is niet de bedoeling dat met de poolauto's van Paleiskwartier Elektrisch prive gereden wordt. Indien dat wel gebeurt is vanaf 1 januari 2014 ook voor 100% elektrisch auto´s een fiscale bijtelling van 4% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto verplicht. De werkgever is verplicht om daarvoor een inhouding op het salaris van de medewerker te doen. Dat kan alleen voorkomen worden, indien de werknemer schriftelijk verklaart de auto alleen voor zakelijke doeleinden te gebruiken. De Belastingdienst heeft een verklaring beschikbaar. 

Bij de aanmelding als gebruiker van de poolauto´s zal de salarisadministratie van je werkgever je verzoeken om dit formulier in te vullen en een kopie van de beschikking van de Belastingdienst in te leveren.